Kirándulás hegyek

Szerdán az ünnepen Babszem osztályával voltunk a Hajógyári szigeten. Pontosabban a két SZMK-ssal beszéltünk róla ugye, amikor szülinapi bulin voltunk egyiküknél, hogy menjünk el kirándulni. A jelentkezők száma egész nagy volt, végül a 29-ből 14-en jelezték, hogy ott lesznek és tényleg 13 család el is jött. A gyerekek nagyon izgatottak voltak, rövid versenyeket is találtak ki nekik, s a végén mindenki kapott egy oklevelet meg egy pólót, úgyhogy boldogok is voltak. Amúgy még az ember is jól érezte magát, pedig az ilyen összejöveteleket nem kedveli, de meg is állapította, hogy voltak nála antiszocabb apukák is, sőt sok helyen csak anyuka jött el a csemetével. Zsebi is élvezte a nagyok társaságát, meg amíg Babszem a haverokkal focizott, addig elvittük sétálni, megnéztük a Dunát meg ilyenek. Szerencsénkre az idő is jó volt.

Most hétvégén meg feljöttek a nagyiék, hogy ünnepeljük meg Cica szülinapját. Szombaton elmentek Babszemmel a Magyarország-Ausztria női focimeccsre, mert az egyesület kapott ingyen jegyeket, Zalánék mondták, hogy mindenképp kimennek, elviszik a fiunkat is, de aztán a nagyszülők is velük tartottak. Még egyikük se volt ilyen nagy stadionban, meg ennyire “komoly” meccsen (függetlenül az eredménytől), úgyhogy mindenki nagyon élvezte. Zsebi meg megint egyke volt őt meg elvittük magunkkal bevásárolni, mert az eljövendő kirándulásokra szereztünk be még dolgokat.

Ma aztán Vácra mentünk, ahol délelőtt piknikeztünk, meg sétáltunk, fociztunk, délután pedig átmentünk Kismarosra ahol ebédeltünk, megköszöntöttük Cicát és kapott tortát is. Vagyis inkább uzsonna idő volt már, mire végeztünk. Zsebi el is aludt hazafelé, úgyhogy ő fürdés nélkül ment az ágyba, de Babszemet se igazán kellett altatni.

Holnap pedig kezdődik az őszi szünet, az első felében elmegyünk családdal, ha nem is wellnessbe, de fürdőbe, meg terveink szerint idén megnézzük a Fátyol vízesést, ami ugye tavaly nem működött. November elejét meg Kanizsán töltjük, úgyhogy most ki tudunk majd menni a temetőbe gyertyát gyújtani. Kíváncsi vagyok, Zsebi mit fog szólni hozzá, mert ő még ilyet nem látott.

Hasonlók