Előkészületek

Azért szerencsére mindent sikerült elintézni a héten. Végül sok telefonálgatás után interneten rendeltem meg az Euronicstól az új mosógépet, kicsit aggódva hívogattam aztán őket, hogy biztos még megérkezik-e még péntekig és szerencsénk volt. Épp ügyeletben voltam (a héten egyszer kellett csak bemennem, addig a már gyógyultnak tekintett Zsebire apa vigyázott otthon), felhívtak a szállítók, hogy hoznák a gépet, mire hazatelefonáltam és ott is egyeztettem. Negyed órával később már a párom szólt, hogy ott voltak a szállítók és szuper gyorsan elvitték a régi mosógépet, s meghozták az újat. Szombat délelőtt üzemeltem be, s kiválóan működik, imádom. Végülis 15 évig húzta az előző gépem, amikor dolgozni kezdtem, az első év adó visszatérítéséből vettem költözött velem párszor (sose felejtjük el, amikor nekünk kellett le és felcipelni lépcsőkön aztán meg amikor egy költöztetős srác a hátára kapta és előbb leszaladt vele 3 emeletet, majd fel), s csak úgy egy éve kezdett rendetlenkedni igazán. Az ember párszor javított rajta, de ennyi volt. Az új mosócsoda amúgy most elöltöltős, vékonyabb kivitel, mint az átlag és meglepetésünkre igazából kevesebb helyet foglal, mint az elődje. Mosni pedig úgy mos, mint az álom és zenél, ha befejezi a programot. Szóval nagy szerelem van: szombaton mindjárt 3x is mostam vele.

Kedden volt Babszeméknél a karácsonyi ünnepség, de akkor még Zsebi javában lázas volt, úgyhogy nem én, hanem az apja ment el rá és ahhoz képest, hogy előző héten nem volt ott a próbákon, nagyon ügyes volt a fiú, mint mondták. Ráadásul még a versét is csak egy napig tanulhatta, mert ugyan elvileg a tanárnéni már a hét elején átadta Zalánnak kinyomtatva a szerepet, de ő “nem találta meg a postaládánkat”, s csak vasárnap délelőtt vettem át tőle a házi feladatokkal együtt. Babszem azért a héten volt ismét focizni is háromszor és szombaton, bár munkanap volt és tanítás is lett volna, kivettük aznapra.

Zsebi is 3 napig lázaskodott, aztán csütörtökön már volt annyira jól, hogy elmehettünk kicsit vásárolni délelőtt meg délután is elugrottunk rendeléseket átvenni meg nézelődni, úgyhogy az ajándékokból már csak párat kellett pénteken munka után elintéznem.

Szombaton pedig a mosás mellett még megvettük és feldíszítettük a fenyőfát is otthonra, mert arra nagyon készültek a fiúk, aztán összepakoltunk és fél 6-kor elindultunk Tiszavasváriba. Természetesen kifogtuk a legrosszabb időt: köd volt, nyálka, csúszós út, sok vendégmunkás, de legalább baleset és dugó nem, úgyhogy 8 után azért megérkeztünk a nagyiékhoz. Innen pedig már csak ünnepelni kell:)

Hasonlók