Köhögős évszak

Húsvét után még nem tértünk vissza a munkába, mert kedden még szünet volt, Zsebi megbetegedett, köhögött és folyt az orra, kihívtam hozzá a doktornénit. Aztán másnap én is elmentem orvoshoz, mert már több mint egy hónapja szinte állandóan köhögtem, néha folyt az orrom, vagy fájt a torkom is mellé, de lázam sose volt. Már egyszer próbálkozott a házidokim, akkor se jutottunk csak enyhülésig, most se talált semmit, csak elküldött mellkas röntgenre, meg fül-orr gégészetre plusz kiírt. Úgyhogy Zsebivel otthon nyomultunk és a köhögésünket próbáltuk csillapítani, kisebb-nagyobb sikerrel. Nála jobb hatásfokkal működtek a dolgok. Hétvégén volt a Könyvfesztivál, ahova szokás szerint kilátogattunk. Méghozzá kétszer is. Szombaton az ember kiment Szadára, Babszeméket még reggel elvitte meccsre, ahol aztán Zalánékkal maradt. Miután ebédidőben hazajöttek, elhívták a fiamat a Lurdyban lévő Játszóházba. Mivel Zsebi nem volt hajlandó elaludni, s közben az eső is elállt (délelőtt még erősen rossz időnk volt), felpakoltam és elmentünk a Millenárisra. Szombat lévén rengetegen voltak, de a kissrác miatt könyveket nagyon nem nézegethettem, ő viszont roppant jól érezte magát a tavak partján.

Vasárnap az egész család kiment, mert 11-től Kaláka koncert volt, márpedig Babszem a Halász Judit után azt kérte, hogy menjünk el Kalákára is. Persze most is csalódott, mert az együttes az új lemezét promótálta, azaz vadiúj dalokat játszottak, csupán a végén volt három szám, amit ismertünk és szerettünk. Zsebit se kötötte le annyira a zenés program, bár néha azért élvezettel szaladgált be a színpad elé táncolgatni, de még mindig nagyobb vonzerőt jelentettek neki a halak és az etetésük. Aztán míg a fiúk játszótereztek én szabadon garázdálkodhattam a Könyvfesztiválon. (Részletes beszámoló a szerzeményekről persze az Olvasónaplón található)

A Millenáris után ebédeltünk úton Cicáék felé, aki palacsintával várt, de addigra már elfáradtak annyira a gyerekek, hogy ne hozza őket lázba az édesség. Végül kipróbáltuk a 4-es metrót és úgy utaztunk haza.

Hétfőn a fiúknak elkezdődött a munkahét, én még letudtam a mellkasröntgent, ami persze negatív lett, de már kezdek beletörődni, hogy elképzelhető én is allergiás lettem, már csak az a kérdés, hogy mire. A fül-orr gégész véleménye azért még hátra van de arra még egy héttel később kaptam csak időpontot.

A hosszú hétvégét Szadán kezdtük, most sok mindent nem akartunk csinálni, még ültettem babot meg terepet rendezgettünk, idén először a trampolint is felállítottuk. Pénteken pedig lejöttünk Kanizsára.

Hasonlók