A nagy utazás II.

A kaland vasárnap este még annyi volt, hogy úgy gondoltam, majd ha kijelentkezem, akkor kell rendezni a számlámat, azaz arra a napra beállítottam, hogy nagy összeget lehessen levenni a kártyámról, viszont már érkezéskor ezt le akarták kötni. Nost csak 1 éjszakát sikerült, annyi fért bele a napi keretembe. De másnapra elintéztem, hogy lehet nagyobbat is, úgyhogy megoldódott a dolog. Net ugyan volt a szobámban, de nagyon lassú, 15 fontért kaphattam volna gyorsabbat, de annyira nem érte meg, skypeolni kamera nélkül még így is lehetett. Amikor meg széles sáv kellett, mert fel kellett töltenem a podcast epizódot amit még utazás előtt vettünk fel, akkor a pendrive-ommal lementem és az előtérben található Mac-ek egyikéről elintéztem a dolgot. Mert ott hasított az internet. Illetve még a konferencián is korrekt volt a hálózat. Csak akkor lehettem volna menőbb, ha valami iPaddal nyomulok, nem laptoppal.

Hivatalosan a konferencia csak kedden kezdődött és két napos volt, előtte hétfőn azonban volt egy workshop, amire szintén jelentkeztem, ez 10-kor kezdődött, úgyhogy reggeli után szép kényelmesen elsétáltam a központba, ahol tartották. Útközben megint voltak szakszervezeti tiltakozók az egyik épület előtt, amire azonban nem volt kiírva, hogy mi, de rádiót bömböltettek úgy 5-6-an, meg transzparenseket tartottak. Mind a 3 reggel találkoztam velük, délutánra azonban, mire én mentem visszafelé, már eltűntek, mintha ott se lettek volna

Szóval a szakmai programról annyit, hogy az első nap kicsit csalódás volt, mert azt hittem majd mutatnak mindenféle klassz trükköket internetes kereséssel kapcsolatban, de annyira nem… vagyis volt pár érdekes pont az előadásokban, de igazán újat nem tudtak mutatni. Ezen a napon még kevesebben voltunk uzsonnaidőben épp csak elkezdtek kipakolni a szponzorok, mert a főműsor ugye csak másnap indult. Végülis mindkét nap nagyon hatásos nyitóbeszédek voltak, először a Sötét tömegekről, akik az internetet alkotják és akiknek hihetetlen erejük van. A második nap pedig arról, hogy a Britek azon dolgoznak, hogy minél szélesebb tömegekhez juttassák el a lehető leggyorsabb és legolcsóbb széles-sávú netet, mert mindenféle statisztikák és előrejelzések azt mutatják, hogy ez nem csak a jövő de már a jelen is: net nélkül nehéz lehet még munkát találni is. Ez utóbbi azért volt mellbevágó, mert épp a reggeli mellett olvastam a hírt, hogy nálunk meg ugye jön a netadó. Közben is voltak azért érdekes előadások meg menő dolgok, s mindig rendesen 4-5 felé lett vége a műsornak, úgyhogy már kevés dolgot tudtam utána csinálni, látni meg Londonból még kevesebbet.

Azért persze hétfőn még egyszer beutaztam a belvárosba, Piccadilly Circus, Leicester Square meg a Waterstones könyvesbolt a Trafalgar térnél belefért az estémbe. Kedden a konferencia első hivatalos napján tartott legtovább a program, akkor már csak a környéket jártam be újra, szerda este meg azért beutaztam Kensingtonba, mert a Harrodsot azért látni kell esti kivilágításban.

harrodselfie

Csütörtökön reggeli után összepakoltam, aztán elmentem az izgalmasnak hirdetett British Library látogatásra, ahol azt ígérték, bevisznek a színfalak mögé is. Nos, megint kicsit csalódtam, mert nagyon nem mentünk a színfalak mögé, csak egy kicsit, ráadásul késve indult a tárlatvezetés, nekem meg ki volt centizve az időm, hogy visszaloholjak a szállóba, kijelentkezzek és kiérjek a reptérre. Persze ennek ellenére nagyon élveztem, s jó fej túravezetőnk volt, aki rengeteg érdekességet mesélt, s felhívta pár különlegességre a figyelmet.

IMG_9187

A kijelentkezés simán ment, s kiértem a reptérre is, ott csak azon vesztettem időt, hogy elfelejtettem kivenni a táskámból a testpermetemet, ami kis üveges volt, úgyhogy ezért aztán alaposan átnézték a táskámat meg letapogatták és zacsiba tették a dezodort. Visszafelé sok felhő volt, de gyorsan jöttünk és a pilótánk nem közölt velünk semmit, viszont búcsúzáskor láthattuk, hogy nő volt, szóval talán ezért 🙂

Még az utolsó kaland: Ferihegyen azt hittem elveszett a csomagom, de kiderült, hogy a Lutoni gép szalagja mellett várakoztam először rá  én meg ugye Heatrow-ról jöttem:)

Szóval ha valaki kérdezi, milyen volt London csak azt tudom mondani, hogy sokat nem láttam belőle, kicsit turistáskodtam, barátoknál jártam inkább vidéken és szakmai programokon vettem részt. De összességében nagyon jól esett 🙂

Hasonlók