Szülők és értekezletek

Az év kezdése együtt jár a szülői értekezletekkel is. Még szerencse, hogy bár két teljesen különböző intézménybe járnak a fiúk más-más napokra tették ezt a kiemelkedő alkalmat a pedagógusok.
Az iskolában persze úgy kezdte Hajni néni, hogy ő rövid lesz. De nem volt az, mert a kijelentéseit a kéréseit azokat mindig megmagyarázta és jó sok példával, hogy minden szülő érthesse. Mindenesetre bár a kollégáim, akiknek iskolás gyerekei jóval nagyobbak riogattak, hogy a 3. osztály már nagyon nehéz, meg komoly meg sokat kell tanulni meg jajj és jujj. Ehhez képest szerencsére Babszem tanárai a Vekerdy féle elveket vallják, s követik, azaz megpróbálnak rugalmasak lenni egy központosított merev rendszerben. Úgyhogy egyelőre nem féltem a srácot, állni fogja a sarat.

Az óvodában meg végül is már 5. alkalommal ülöm végig ezt a szülőit, úgyhogy sok újat nem mondtak. Az átmeneti hely szerintem tök jó, rosszabbra számítottam, ami azonban gáz, hogy most nincs saját konyha, hanem ők is a reformozott rendszerből kapnak. Mindjárt első héten volt is késés, úgyhogy később reggeliztek, sőt egyszer ebédeltek is a gyerekek, azaz  nem tudták tartani a megszokott időbeosztást… Márpedig ez oviban, kicsiknél még azért fontos. Illetve most már, hogy meg van szabva mennyi cukrot meg kalóriát adjanak a kicsiknek nincs gyümölcsbehozatal és saját teát se lehet főzni a csoportba, mert jajj akkor megnő az ovisok cukorbevitele.

A suliban nem jelentkeztem semmire, de az ovis csoportnak megcsináltam a titkos csoportját, hogy az információk (meg a csí) jobban áramoljon. Egyébként az egyik apukánál volt az ötlet, hogy valaki mindig fényképezze le az üzenőfalat és tegye fel, mert hiába mondják, hogy azt nézegessük a szülők tuti elfelejtik, aztán meg nem hozzák be amit már 2 hete kértek tőlünk írásban.

Hasonlók