Kertzár

Tavaly ősszel, mivel akkor betegedett le az ember, igazából elmaradt a kert igazi őszi rendbe tétele. Még idén se csináltuk tökéletesen, de azért vannak elültetett kis facsemetéink, amiket a nagypapa oltott és nagyjából rend van, meg már víztelenítettünk is.

A múlt héten végig kijárt az ember és dolgozott az elmaradt munkákon. Idei termésünk nagyjából katasztrófa lett, kivéve a birst, mert az valami elképesztően sok és szép volt és tesz-vesz néni 2 hete folyamatosan birssajtot készít. Valamint szokás szerint a naspolya fa (bár Marék Veronika Hol terem a sok gyümölcse szerint a naspolya bokrokon érik, ezt erősen cáfoljuk) most is tele van… Szóval az ember felhozta csütörtökön vidékről a facsemetéket és tesz-vesz nénit, megegyeztünk, hogy vasárnap mind kimegyünk, gyerekek is és befejezzük a faültetést meg leveleket gereblyézünk, kiszedjük a paradicsomokat, lezárjuk a házat. Ebből végül az lett, hogy csak kettesben mentünk ki felnőttek, mert az időt nem ítéltem olyannak, hogy a srácok 4-5 órát ellegyenek ott kint. Végül nem is baj, hogy nem jöttek, mert hűvös volt és az eső is esett, de mi azért nem adtuk fel és igazából a levélgereblyézést  leszámítva egészen rendben hagytuk el Szadát.

Tényleg elégedettséggel tudja eltölteni az embert. Plusz azért jobb idő volt, tisztább levegő, mint bármikor itt Pesten 🙂

Hasonlók