Naptár

Tegnap vettem meg a 2003as naptárt.
Kb. 6-7 éve használtam a Filofaxomat, de megfigyeltem az elmúlt két évben, hogy alig használtam rendeltetésszerűen, mert vagy az asztali naptáramba irogattam fel a fontosabb dolgokat ( mert a legtisztább az, ha szöknek a szemembe az események, emlékeztetők, amióta dolgozom és van asztali naptáram, azóta nem feledkezem meg a névnapokról se, mer hogy fel vannak vésve, hála a kiadóknak, korábban sose tudtam kinek mikor van a névnapja), vagy pedig a számítógépben, levelezőprogiban őrzöm az ismerősök adatait (éljen a Group Wise addressbookja). Illetve már csak teli van rengeteg névjegykártyával, papírral, képpel és csak a felesleges helyet foglalja a táskámban, mert nagyon ritkán veszem elő.
Megkívántam hát egy horizontálisan osztott naptárat, persze bordót. Megvettem. Este nekiálltam átírogatni bele a fontosabb telefonszámokat, nevezetesebb napokat.

Mosolyogva néztem, hogy gimis osztálytársak még otthoni címei mellett dokumentálva vannak benne a barátnőim költözései, telefonszámváltozásai (azt hiszem Zsu tartja benne a csúcsot mert vagy 4 újabbnál újabb rublikát kellett nyitnom neki, hála a sok költözésének meg munkahelyváltásának), néhány udvarló, akinek a vezeték nevére szinte már nem is emlékeztem, csupán a címükből jöttem rá, hogy kik is voltak, régi tanárok, elérhetősége mellett még a születésnapos fiók volt érdekes, ahol térképről lemászott csoporttársak mellett régi angliai ismerősök születésnapjai voltak komolyan felvezetve.
És persze a jegyzetek közt felsorolva az összes anyunak már meglévő szakácskönyv, hogy a 99-es sorozatból nehogy duplán kapjon a következő szülinapjára, na meg a csokis keksz receptje, s néhány bohó kezdemény amikor elhatároztam, hogy márpedig pontosan vezetni fogom hogy is állok hónapról hónapra anyagilag.

Úgyhogy elfogott a nosztalgia és máris nem tartottam olyan jó ötletnek ezt az új kicsi, egy évre szóló naptárat. Lehet, hogy majd veszek mégis betétet a Filofaxomba… De mindenesetre nem fogom felszámolni, mint ahogy a betéteket sincs soha szívem kidobni, megvannak azok is a fiókjaimban, mindig az újabb évi lapok zacskóiba csomagolva az előző év termése.

Hasonlók