4ik nap, május 7 (Párizs)

Itt kezdődnek az unalmas, konferenciás napok leírásai. Persze akad köztük még így is egy-két kép. Egyedül reggeliztem, mert Angyalka elrontotta a gyomrát. Egyébként eléggé kényes neki, mint megtudtam, a zöldségeket se eszik, úgyhogy mindig megkaptam tőle a tányérját díszítő salátaleveleket, paradicsomokat. A változatosság kedvéért borongott az idő, ezért aztán csak körbeloholtunk vásárolgatni, mert másnapra, 8-án is ünnepe volt a franciáknak és nem volt egységes, hogy mikor mi is lesz zárva.
Elmentünk az Opera környékére, meg a Lafayettehez, mert áradoztam Angyalkának, micsoda csoda, de nem sok időt töltöttünk ott, mert neki nem tetszett a luxus meg az árak. Nem magyaráztam, hogy nem igazán vásárolni van itt értelme, hanem megnézni azt, ami van, ami lehetőség. Persze mint annak idején a Harrodsban egy zacsi miatt csak vettem valamit. Mécsestartót és parfümöt választottam, ez utóbbiról azt hittem, hogy szobaillatosító, merthogy a háztartási részlegen a gyertyák mellett volt, de mikor itthon kipróbáltam, már nem voltam benne olyan biztos.
Aztán már csak annyi idő volt, hogy borokat, mustárt meg sajtokat vásároljak. Az utóbbiakat beköltöztettem a minibárba, kipakolva belőle a dobozos söröket. Később kiderült, hogy a szag is beköltözött a minibárba. Most már mindez itthon van, úgyhogy mély lélegzetet kell venni, ha az ember kinyitja a hűtő ajtaját. Persze már nem sokáig, mert a hétvégén hazaviszem anyunak a fondü sajtot, amit direkt bosszantásra vettem. 😀

Hasonlók