Autótartás, Bp. 2007

BB megvétele előtt már elhatároztuk, hogy nem fogjuk hosszú távon a házunk előtt tartani, mert az nem életbiztosítás. Ugyanis a járda elég széles autóknak, ennek ellenére sűrűn előfordulnak a karcolások, tükörletörések, vizelős kutyák, bulizós szálló lakók (következő sarkon a volt KGST országok és kispénzű olasz osztálykirándulók kedvenc 3 csillagos hotelje van), akik hazafelé támolyogva elég sok mindenre képesek. Van mögöttünk jó pár csendes utca, lehet ott parkolót találni. Esetleg garázsbérlést megérdeklődjük de 15000/hó lett volna ami felszabadul két utcányira. Úgyhogy maradtunk a csendes utcákban parkolásnál. Sőt nyár végére megtaláltuk az ideális helyet, ahol napközben max 2 órát sütötte a nap az autót.
Aztán múlt pénteken észrevettük, valaki próbálkozott a zárral, csavarhúzóval igyekezett megnyitni az ajtót. Amatőren, de azért kicsit megzuhantunk. Gondoltuk, biztos valakinek kell a hely azért csak így próbálkozott, hogy elüldözzön minket. Át is álltunk máshova. Aztán meg röhögtem hétfőn, mert vasárnap letört a fa ami alatt állni szoktunk. Reméltem aki elfoglalta a helyünket az jól megjárta.
De hát nem vagyunk egy nagy autósok, inkább hétvégi sofőrnek mondanám magunkat. Hétköznap rá szoktam nézni séta közben azért a kocsira, hogy megvan-e még. De nem mindig megyek közel. Csütörtökönként szoktunk bevásárolni járni, megyünk a párom elé, aztán irány a Spar. Na tegnap be volt nyomva a zár. A vezető felől és a csomagtartónál is. Szóval mégse csak a helyünk kellett, valakinek megtetszett a mi 10 éves Toyotánk. Pedig azt hittük, mivel használt, régi igazán nem fog senkit izgatni. Úgyhogy hazafelé bevásárlásból megálltunk a közeli őrzött parkolónál, lebeszéltük a dolgot, úgyhogy 7500Ft/hóért vigyáznak BBre. S most már nyugodtan alszunk.

Hasonlók

3 Comments