Elég!

Az úgy kezdődött, hogy valamelyik hétvégén vezettem és sikerült nagyon benéznem egy helyzetet. Be kell vallanom, hogy már nem emlékszem, mi is volt az. Mindenesetre a párom a hátsó ülésről* kijelentette, hogy "Anya elbaszta!" A szó természetesen azonnal megtetszett Babszemnek és lelkesen ismételgette. Mi meg igyekeztünk úgy tenni, mintha mi se történt volna és nem röhögtünk, nem szóltunk rá a csemetére. Aki azonban gyerekre jellemző módon kiválóan raktározta el az emléket és a hozzá tartozó szituációt. Azóta a Basta!** kifejezést helyes kontextusban használja. Illetve valahányszor piros lámpánál fékezünk.
Mostanában van Babszemnek egy hosszú  meséje (magához képest az), ami úgy kezdődik, hogy "nagyi elbasta, nagypapa is, Andi is". A sztori köréje meg az, hogy Karácsonykor úgy volt, teszvesz néniék az éjszakát Cicáéknál töltik, aki meg anyósánál vidéken lesz, és csak 26-án jön ebédre. Előtte amikor megkaptuk a nekünk sütött bejgliket tőle odaadta a lakáskulcsát is. Egyébként minden elismerésem, hogy ő ilyenre képes volt, 4 gyönyörű rúdból 2t kaptunk meg, egy mákosat egy diósat és nem kellett ezen még csak törni a fejemet se, sőt vittem haza anyuéknak is házi készítésűt, mert amióta nálunk apu csinálja a bejglit, csak Tecsós van. Karácsony első napján hát, míg én a gyereket fektettem le, párom elvitte a nagyszülőket szálláshelyükre. Aztán hazajött. Majd hallottam, hogy cseng a telefonja. Később kiderült, hogy anyósjelölték nem tudták kinyitni a lányuknál a bejárati ajtót és próbálkoztak telefonos segítséget kérni előbb Cicától, majd a páromtól is. Végül telefonáltak, hogy megoldódott a helyzet. Mi persze jókat poénkodtunk rajtuk az este folyamán, mert volt már rá alkalom, hogy a mi ajtónkat se tudták becsukni, azóta gyakran a 2ből csak 1 zárat használnak, ha itt vannak nálunk. De felmerült, hogy talán rossz emeleten próbálkoztak.
Másnap reggel kiderült, hogy abszolút nem tudtak bemenni a lakásba és szállodában aludtak. Persze addigra már Babszem is tudta, hogy nagyi és nagypapa L basta! Aztán megjött Cica és ránézett a szüleinek itt hagyott kulcscsomóra, s kiderült, ő volt a hunyó, mert rossz készletet hagyott itt nekik. Így lett háromszereplős a gyerek kis meséje.
 
*Ott szokott tanyázni ha én vezetek, így kevesebbet szól bele és kevésbé idegesíti magát azon, hogy még mindig képes vagyok ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint amikor újból vezetni kezdtem.
** Elmagyaráztuk a nagyszülőknek, hogy végül is nem olyan csúnya szó ez, hisz olaszul azt jelenti Elég!. Ezért maradunk az olaszos írásmódnál is.

Hasonlók