Films of 2009

Azért mert csináltam egy hagyományos összefoglalást a filmes nem fog kimaradni. Bár idén megint csak 37 új filmet láttam (legalábbis ami nekem volt új, mert igen én még mindig pótló módban üzemelek), de legalább moziban már többször voltam, mint tavaly pont egy tucatszor. Ebből 1x jöttünk ki korábban a filmről, a Voltról, mert Babszem csak háromnegyed órára volt kapacitálva élete első mozizása alkalmával.

Spíler – Guy Richie végre szakított Madonnával, visszatalált magához és egyébként is egy filmben láthatjuk Gerald Butlert és Mark Strongot akik most igen csak szexik nálam.
Star Trek – nem vagyok egy rajongó, sőt! és engem megvett. A látottak közül az év nyári mozija volt, az tuti.
Rockhajó – Richard Curtis meg a fél angol elit Pindroch Csaba alteregójával és kiváló zenékkel.
Brüno – Nekem a Borat nem jött be ez viszont nagyon.
Kísértetváros – Ricky Gervaist egyszerűen lehetetlen nem szeretni, itt is olyan jó, hogy az amúgy közepes filmet határozottan feldobta jelenlétével. Még azt is elhiszem, hogy egy Tea Leoni szerű csaj fontolgatja, hogy kikezdjen vele.
Dolgok állása – Régivágású újságírósdi krimi. Russel Crowe-nak volt mit leadnia, hogy cicanadrágba bújhasson Robin Hood kedvéért
Nem kellesz eléggé – Nem annyira jó, mint az Igazából szerelem, de vannak benne meglepő alakítások és Drew Barrymore még egy ilyen kis szerepben is tud tündökölni.
Gran Torino – William Goldman: Mit is hazudtam könyve óta tudom, hogy rendez az öreg filmet. De hát egyszerűen megcsinálja minden évben 1-2 alkalommal, hogy még egy olyan sztori is, ami elvileg hidegen hagyott volna, lebilincselt és egy pillanatig se unatkoztam.
Becstelen brigantyk – Kezdet és vég: Christoph Waltz. Ha nem kapja meg a világ összes díját, nincs igazság a földön
Avatar – 3D látványélmény.

Az idei felhozatalból a bűnrossz kategória versenyzői:
Madagaszkár 2 – Ez mi volt?
Amikor minden változik – Colin Firth nagyon jó a filmben, de Helen Hunt bánatos arcát nézni fájdalmas volt. S még Bette Middler is csak halványan emlékeztetett önmagára.
X-men kezdetek – Én komolyan reménykedtem benne, de sajnos még Hugh Jackman se tudta megmenteni (holott az Ausztráliával megtette), meg Ryan Reynolds felsőteste se (ami pl. a Nász ajánlatot igen)
A bűn árfolyama – The International – ez még pörgetve is rohadt unalmas volt.

Alkonyat – és még a DVD lejátszót is kicsinálta.

Hasonlók

1 Comment