Beteg

Az antibiotikum szedése után Babszem rohamos javulásnak indult. Pénteken délután még egy olyan megahisztit is levágott, hogy csak lestem. Elindult anyuékkal sétálni, meg boltba, de már a lépcsőház előtt kijelentette, hogy csak akkor megy, ha a papa itthon marad. Úgyhogy visszajött a lakásba és folytatta a hisztit. Először azért, hogy ne menjen el a mama meg a papa együtt, hanem csak ő a mamával. Aztán meg azért, mert rájött, hogy közben ő itt maradt és már nem mehet sehova. Negyed órányi ordítás, sírás után hivatalosan is gyógyultnak neveztem.

Jómagam nem vagyok még jó bőrben. Amitől leginkább féltem, a láz ugye 1 nap alatt elmúlt, viszont a torokfájás és az undok köhögés maradt. Hiába iszogatom literszám a mézes teákat, szedtem a köptetőt nem sokat segített. Úgyhogy áttértem a lándzsás útifű szirupra. Babszemet Kanizsán hagytuk, hogy még egy hétig erősödjön én meg elmentem dokihoz. Meghallgatott, megvizsgált, de hát semmi rendellenesség nincs, csupán a terhességem miatt semmi ütőset nem szedhetek, ezért tovább tart a felépülés. Tehát a héten még nem dolgozom, hanem pihenek, iszom a teát meg homeopata szirupra térek át.

Hasonlók

8 Comments

  1. Majd ha te is negyedórás ordítást és sírást rendezel, hogy otthon hagytak, akkor gyógyultnak nyilvánítunk. Zsályafőzet vajon megengedett-e? Mert ha igen, akkor köhögésre a legjobb.

  2. [adroszler](#11176745): ja, csak nem akarok 1 félét sokáig szedni. Még 1 napnyi adag van a lándzsásból, aztán lehet, hogy a Stodal szirupra már nem is lesz szükség

  3. A sok C vitamin árt, kismamáknak tilos 500, 1000 stb mg-os C vitaminokat enni, a baba szervezete hozzászokik, és születés után lesz bajban.

  4. [D.](#11177463): Erre van valami hihető tudományos magyarázat is? Mert én úgy tudom, hogy a vízben oldódó vitaminokból a felesleg a vizelettel kiürül. Ez a “születés után lesz bajban” magyarázat nekem kevéssé hihető.

  5. http://lmgtfy.com/?q=kismama+c+vitamin

    (http://www.kismamablog.hu/terhesseg/mit-lehet-mit-nem/vitamin-terhesseg : 2. komment pl, ahol a szerző válaszol, hogy tulzásba ne vigyük.
    De amúgy “tudományos” magyarázat nincs, mivel a tudomány még abban sem egyezett meg, hogy jó-e a sok C-vitamin vagy se. Viszont a kismama szervezete szimbiózisban van a babáéval (fordítva inkább, de ez nekünk mindegy), és ha az anya szervezetében túl sok valami, akkor a baba szervezetében is. Azt meg már több “tudományos” kutatás is bizonyította, hogyha hozzászoktatod a szervezetet egy könnyű és nagymennyiségű vitamin forráshoz, akkor a szervezet átállítja a feldolgozó mechanizmusait, és nem vonja ki a táplálakból, illetve kis hányadban hasznosítja azt (mert elég neki, és ugye az energia minimum elve érvényesül). Egy ehhez hozzászokott kisbaba szervezet hátránnyal indul, amikor nagyságrendekkel kisebb mennyiséget kap, és az anyatejből kell kivonnia. Persze ez visszaáll idővel, meg nem lesz tőle hat ujja, de a kismamának pont ezért a szükséges mennyiséget kell bevinnie, és nem jó a sokkal több.)