Év végi hajrá

Szóval a deccember azért egész erősre sikerül megint, ahogy elnézem. Kezdődött ugye azzal, hogy az ember 4 napra november 30-tól síelni ment. Ezért aztán már pénteken feljött segíteni teszvesz néni, szombat hajnalban elvittem a startpontra a párom, akivel azért minden este beszéltünk, mert Babszem kérte, hogy vigye el a laptopját és skype-oljunk. Eleinte persze szomorú volt, hogy apa elment, aztán meg már az iránt érdeklődött, hogy mi, családilag mikor fogunk menni síelni, mert szeretne megtanulni. Mivel végülis az ember úgy tért vissza, hogy maga a síelés nem rossz dolog, csak rohadt drága sport,(mert ugyan most mindent, még a síruha bérlését is fedezték neki, de önellátóként azért neki kell készülni rendesen és gyűjtögetni), azért nem kizárt, hogy valamikor majd közösen is kipróbáljuk.

Szombat/vasárnapra még a nagypapa is feljött, hozta a tortát, amin X-wing volt, mert megtartottuk a 3. Babszem szülinapot. Nekem meg még délelőtt be kellett szaladnom a munkahelyemre, mert ott hagytam a Lego ajándékot, amit a nagyszülők nevében rendeltem Babszemnek. Akit aztán a délután további részében lekötött, hogy összerakja a partiőrség mentőhajóját. Vasárnap pedig elmentem mozizni, megnéztem a Thor 2-t, ráadásul sikerült feliratos előadást kifognom és mit ne mondjak, annak ellenére, hogy ebben a részben Chris Hemsworth nem félmeztelenkedett, azért nagyon szórakoztató film volt.

Eredetileg is úgy volt megbeszélve, hogy míg Babszem meg én járunk dolgozni, Zsebi hétfőn-kedden otthon marad a nagyival, amihez még hozzácsaptunk két napot, mert a kicsinek folyt a hétvégén az orra, meg köhécselt, úgyhogy csak ma, pénteken ment bölcsibe, hogy találkozzon a télapóval.

Aki amúgy hozzánk is ellátogatott éjszaka és itt tettem a felfedezést, hogy szerintem aki kitalálta a mikulás zacskókat az mindenképp arra utazott, hogy a szülő lebukjon, ugyanis annyira zörögnek, hogy képtelenség csendben belegyömöszölni őket a csizmákba. Még szerencse, hogy ha mélyen alszanak, akkor nehéz felébreszteni a fiúkat.

Egyébként tegnap este még lefekvésnél Zsebi nagyon fáradt volt, mindenért tiltakozott, s azt mondogatta, hogy “nem jön a Mikulás, nekem nem hoz ajándékot, nem kell ajándék”. De persze reggel nagy örömmel bontogatta a csomagokat, s hát egy évben egyszer ilyenkor reggel lehet csokit enni:)

Idén az adventi naptárat kicsit kényelmesen oldottam meg, vettem Tchibos zacskókat, meg két Lego Adventet és azokból mixeltem a 2×24 ajándékot. Az előbbit előre láthatólag azért évekig tudom majd használni, csak majd emlékeznem kell rá, hogy hova pakolom el:)

Hasonlók