2015 naptár

MoleskineMindig izgalmas része az évnek, amikor ki kell választanom, hogy milyen naptárat fogok jövőre használni. Mármint határidőnaplót. Már valamikor októberben kezdtem a válogatást. Először azt gondoltam, hogy majd valami sk. naptárat használok, annyit nézegettem mindenféle saját tervezésű naplót a Pinteresten, hogy teljesen összezavarodtam. Pedig nem tűnik nehéz dolognak egyet összeállítani, de rájöttem, hogy nekem még nincs olyan rutinom, meg beosztásom, hogy ahhoz egy külön, személyemre szabott határidőnaplót nyomtassak. Márpedig a net tele van ilyenekkel, legolcsóbbakat az ember letölti az etsy-ről, kinyomtatja és befűzi magának. Szóval megvan a diy érzés. Tavaly tök olcsón rendeltem egy cuki kis koreai határidőnaplót, de az nagyon cuki és nagyon koreai ahhoz, hogy használjam, úgyhogy még mindig ott van a fiókomban.

Idén láthatólag sokkal jobban kihasználtam amúgy a Molskine naptáramat, úgyhogy természetesen a végén a sok nézelődés után ismét maradtam ugyanannál a formánál. S ma délután nagy örömmel írogattam bele a születés és névnapokat, meg hogy melyik hónapban mikor kell leadni a villany meg gázóra állásokat. Mert az fontos!

Hasonlók

3 Comments

  1. De örülök, hogy nemcsak én vagyok határidőnapló-mániás.:)
    Én asszem tavaly szereztem be egy gyűrűs mappát (mivel volt piros, égi jelnek tekintettem, hogy nekem ez kell) a belevaló füzetbetétekkel. Eredetileg filofaxot akartam, de az nagyon drága. Nem volt még sima határidőnaplóm, csak füzet meg ez a mappa, amiben magamnak dátumozok, mert a legtöbb hat.naplóban kevés a hely, és ezekbe írom az olvasmánylistákat is, karácsonyi ajándékötleteket, angol szavakat, recept is előfordul, szóval kicsit hamar betelne. De ez a piros Moleskine gyönyörű.:)

    1. Nekem volt Filofaxom és pár évig használtam és tényleg klassz volt, csak év végén, amikor cserélni kellett benne a naptárbetétet akkor támadt rossz érzésem. Aztán rájöttem, hogy míg a határidőnaplókat elteszem és néha fellapozom, mert visszapillantok eseményekre, az elcsomagolt betétlapokkal (mert azért megőriztem) ez nem jön be. Úgyhogy a Molskine 1 hét egy oldalon, mellette egy jegyzetoldal az, ami bejött. S egyelőre nem sikerült váltani.

  2. Én se nézegetem át őket, de még a naplóimat se szoktam olvasgatni. A határidőnaplókat akkor szoktam átpörgetni meg nézegetni, amikor visszakeresek valamit (pl. jógagyakorlatot), és örülök, hogy milyen szép színes a post-itektől, különböző színű tollaktól. Ez a mappánál annyira nem működik. Ja, eszembe jutott, azért tértem át a mappára a sima füzetről, mert az utóbbi nem tartott ki egy évig, és másolhattam át egy csomó dolgot, pl. az olvasmánylistát.
    Ha bevált a Moleskine, nem is kell váltani.:)