November 26, Riga

A reggelit az egyik résztvevővel költöttem el, aki szintén az én hotelemben lakott. Mint kiderült, ő Litvániából jött és mesélte, hogy Riga igazából sokat változott, mert amikor legutóbb 5 éve itt járt, még sokkal rosszabb állapotban volt a főváros és az épületek, amiket mostanára tényleg gyöngyörűen rendbehoztak. Minden fel van újítva, de legalábbis nagyon igyekeznek, hogy gyönyörű városképet varázsoljanak. Elvégre nem volt könnyű, szétbombázott város 45 után aztán meg jött a megszállás.
A délelőtti program egyébként gyorsan végetért, csupán megbeszéltük ami az elmúlt egy évben történt, majd hogy mi legyen jövőre. Persze elvállaltam, hogy segítek homepage-t csinálni. Hehhe. Úgyhogy ebéd utántól kezdődött a vasárnapig tartó szabadprogram.
Egész délelőtt világos idő volt, gondoltam itt az alkalom, megkezdjük a városnézést, végre valamit láthatok nappal is. De persze amint elindultam elkezdett ömleni valami hókása szerű dolog. De nagyon sűrűn. Egy darabig gyalogoltam azért, de a vége az lett, hogy az előző nap felfedezett moziban kötöttem ki és lett valamint orosz felirattal megnéztem a BJD2-t. Meg kell mondanom, határozottan jobban tetszett így másodszor és eredeti hangokkal, mint magyarul.
Mire kijöttem a moziból persze már nem esett a hó, viszont újból sötét volt. Mindenesetre a környéken kezdtem egész jól kiismerni magamat. Az utcaneveket viszont képtelen voltam megjegyezni.
A hoteltől nem messze volt egy ház, ahol egész nap egy néni hordta el a havat a járdáról, mert állandóan omlásveszély volt este mikor mentem haza, akkor hagyta csak abba. Az összes hó lecsúszott a tetőről addigra. Ráadásul az épület egyike a fel nem újított, lakatlan házaknak, a néni a szomszéd házba ment be.

Hasonlók